Ruta Modernista de Reus

A Reus es pot gaudir i admirar una de les rutes culturals i artístiques més importants de Catalunya com és la Ruta del Modernisme, que ofereix al visitant  un agradable recorregut pel rovell de l´ou del modernisme reusenc, el seu centre històric i cultural, donant a conèixer algunes de les façanes modernistes més interessants de la ciutat, que pel seu estil i elegància van influenciar en altres edificis modernistes que s´hi van construir.

Per poder admirar les façanes dels 26 edificis de que consta la ruta modernista de Reus, cal seguir la senyalització i aturar-se davant dels edificis identificats amb una placa, on hi consta el seu nom, la data de construcció i l´arquitecte. Cal però fer esment a altres artistes, que tot i no ser tant coneguts, també van deixar la seva empremta a la ciutat. En aquest sentit, destaquen les construccions de Pere Caselles i Tarrats, arquitecte municipal durant quasi 40 anys o Joan Rubió i Bellver, deixeble i col·laborador d´Antoni Gaudí.

Si Reus va ser durant el segle XVIII  punt de referència internacional amb el comerç de l´aiguardent, tal com ho recull la cèlebre frase “Reus, Paris, Londres”, menys ho és en l´actualitat gràcies a un geni de l´arquitectura modernista, com l´universal Antoni Gaudí i Cornet, de gran creativitat artística, però sobretot de profunda creença i espiritualitat cristiana, com bé es pot veure en el temple expiatori de la Sagrada Família de Barcelona.

Si esteu interessats a fer la ruta modernista de Reus, la podeu realitzar pel vostre compte o bé concertant una visita guiada consultant els horaris a l´Oficina de Turisme i Comerç de Reus, tant de forma individual com per a grups organitzats, amb l´avantatge que podreu accedir als interiors d´alguns indrets habitualment tancats al públic, així com la possibilitat de visitar la casa Navàs.

Per altre banda l´Oficina de Turisme i Comerç de Reus ofereix una altra proposta als visitants, la ruta Gaudí  que permet seguir l´empremta de Gaudí i descobrir alguns dels indrets de la ciutat que va freqüentar durant la seva  infantesa i joventut abans de marxar cap a Barcelona. Les persones interessades disposen d´una guia que s´ha editat en varis idiomes i de plafons informatius en cada un dels edificis.

Per a més informació:

Reus Turisme

Aquesta entrada ha esta publicada en Reus en un dia. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.