Joan Gibert Galofré, prevere

El servent de Déu Joan Gibert Galofré, fill dels esposos Joan i Josepa, va néixer a la Riera de Gaià (Tarragonès) el dia 13 de maig de 1880 i el van batejar dos dies després. Va ser ordenat prevere el 21 de setembre de 1904.

El servent de Déu Mn. Joan Gibert tenia unes excel·lents qualitats: molt de gust a disposar tot allò que feia referència al culte, era molt piadós i prudent, molt recte i exigent en la direcció de les consciències, molt amic i caritatiu envers els pobres, els quals acostumaven a dir: «Mossèn Joan és un sant. Si ell no va al cel, qui hi anirà?»

Quan va esclatar la revolta de 1936 era beneficiat de la parròquia del Pla de Santa Maria (Alt Camp) i capellà de les germanes. Va ser detingut i incomunicat pel comitè revolucionari. Quan es va assabentar que el Santíssim de la parròquia havia estat profanat, va preguntar a la seva majordoma pel de l´església de les germanes, i en contestar-li que havia estat traslladat a lloc segur, va fer un profund sospir tot dient: «Gràcies a Déu, ja estic tranquil!»

El dia 5 d´agost, juntament amb Mn. Pau Virgili, va ser assassinat a prop de Montblanc (Conca de Barberà), com hem vist ja en parlar de Mn. Pau, només pel fet de ser sacerdot.

Les seves despulles van ser traslladades, en acabar-se la guerra, del cementiri de Montblanc al del Pla de Santa Maria.

Aquesta entrada ha esta publicada en Causa de Tarragona. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.