Aleix Miquel Rosell, prevere

El servent de Déu Mn. Aleix Miquel i Rosell va néixer al Pla de Santa Maria l´11 d´octubre de 1882. Ordenat prevere el 19 de setembre de 1906, va ser vicari de Solivella, d´Alforja i de Constantí; ecònom de Bellmunt del Priorat, Gratallops, Capafonts, Cervià, Pira i la Masó, i regent de la Riera de Gaià.

Tenia unes qualitats morals, intel·lectuals i artístiques extraordinàries. Educava musicalment els infants i formava escolanies.

El 20 de juliol de 1936 va demanar a Mn. Dalmau per a fer una confessió general, ja que estava convençut que seria martiritzat per causa del Crist. La nit del 21 de juliol es va refugiar amb Mn. Francesc Robert al bosc i, segurs que els matarien, es van confessar mútuament.

El 26 de juliol es van presentar dos milicians al pis de Tarragona on s´havia refugiat i se´l van emportar. Aquella mateixa tarda el van assassinar.

Aquesta entrada ha esta publicada en Causa de Tarragona. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.