La Casa Gasull

Aquest edifici va ser construït l´any 1911 i projectat per Lluis Domènech i Montaner, per un encàrrec de Pere Gasull i Roig que volia magatzem amb vivenda. Està construït en un estil que barreja el Modernisme i Noucentisme. És un típic edifici dels que combinen la casa dels propietaris en el pis superior i l´espai industrial en els baixos. Està ricament decorada especialment per la utilització de la ceràmica i el ferro forjat. Destaquen els mosaics al timpà de cada balconada que brillen meravellosament al sol, i les balustres de la balconada, de ceràmica esmaltada amb un petit capitell. De la realització del mosaic amb motius curvilinis se´n va encarregar un expert artesà vingut expressament de Milà (Itàlia), proveïdor de les tessel·les de ceràmica vidriada que es van utilitzar.

Aquesta entrada ha esta publicada en Reus en un dia. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.