Ramon Martí Amenós, preveres

El servent de Déu mossèn Ramon Martí i Amenós va néixer el dia de Tots Sants de l´any 1905 a Vallbona de les Monges, on va ser batejat al cap de dos dies. El dia 22 de setembre de 1928 era ordenat prevere.

Era molt actiu i zelós, i es va distingir, com a consiliari, en la formació dels joves del Grup Sant Gregori i de la Federació de Joves Cristians de Catalunya, essent vicari de la parròquia de Falset. Entre els joves va treballar en la millora de les seccions dramàtica i de cinema.

Durant la seva estada com a vicari va organitzar diferents aplecs de Joventuts Catòliques.

Va ser l´instaurador d´una sèrie de conferències dialogades sobre temes apologètics i de moral, les quals van obtenir un èxit sense precedents.

Una altra faceta del seu apostolat va ser, per encàrrec de Mn. Nogués, arxiprest de Falset, la formació cultural dels seminaristes de la parròquia. També va ser un bon col·laborador en la catequesi parroquial.

Tot i la seva gran activitat apostòlica, no descuidava la pregària davant del Santíssim i la meditació, especialment de l´evangeli.

Altres aspectes de la seva labor pastoral van ser la direcció espiritual i el seu esperit d´obediència als superiors. Últimament, davant la persecució religiosa del juliol de 1936, quan hauria pogut cercar salvar-se per ell mateix, no va abandonar el seu arxiprest i el seu company, vicari també, mossèn Josep M. Sancho, fins vessar la sang i obtenir la palma del martiri juntament amb ells el dia 12 d´agost del 36, tal com es detalla en parlar del servent de Déu mossèn Antoni Nogués.

Aquesta entrada ha esta publicada en Causa de Tarragona. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.