Josep Masquef Ferrer, prevere

El servent de Déu Josep Masquef Ferrer, fill dels esposos Antoni i Isabel, va néixer a Tarragona l´11 de maig de 1872. El van batejar a la Catedral. Va ser ordenat prevere el 12 de juny de 1897.

Mentre va ser vicari de l´Aleixar (Baix Camp), va encaminar set persones vers la vida religiosa. Va viure gairebé sempre a Tarragona. Era un sacerdot molt virtuós, d´una virtut senzilla i natural. Diàriament donava menjar a dos pobres i feia almoina a altres necessitats.

Quan va esclatar la revolta de l´any 1936 hauria pogut fugir, però no ho va voler fer. Va preveure que el matarien. Tot i així, va estar sempre conformat a la voluntat de Déu. En algunes ocasions deia: «Mai no negaré la meva condició sacerdotal; no vull vendre la joia que vaig tenir quan vaig cantar missa per uns dies més de vida. Si la meva vida depèn de negar el meu caràcter sacerdotal, no penseu que em salvi, perquè mai de la vida no ho negaré, i a vosaltres que mai no us passi pel cap de negar-ho. Retorneu sempre bé per mal.»

El dia 26 de juliol, a les 7 de la tarda, es van presentar al seu domicili uns vuit milicians que preguntaven per ell. El Servent de Déu es va presentar immediatament i va contestar amb gran serenitat: «Sóc jo! Que es compleixi la voluntat de Déu!» Va ser bufetejat sense que ell es queixés gens. Se´l van emportar cap a la carretera de Valls, i passat el mas Bonet, en un camí de la dreta, el van assassinar d´un tret al cap, juntament amb el servent de Déu Antoni Perera. El seu cadàver va ser inhumat en el nínxol familiar, al cementiri de Tarragona.

Aquesta entrada ha esta publicada en Causa de Tarragona. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.