Miquel Rué Gené, prevere

El servent de Déu Miquel Rué Gené, fill dels esposos Gregori i Maria, va néixer a Cervià de les Garrigues el dia 13 de desembre de 1909. El van batejar el dia 19 d´aquell any i va ser ordenat prevere l´1 d´abril de 1933.

Només amb tres mesos de vicari a Falset es va guanyar la simpatia dels infants, fins al punt que quan el van traslladar de Falset tots ploraven. Els altres feligresos de Falset en van guardar un bon record. Va tenir molta activitat amb els joves a través dels cercles d´estudi. Van formar una coral per als actes litúrgics amb molt bons resultats.

Passava moltes hores pregant davant del Santíssim, fins i tot alguna nit sencera: una d´elles va ser la del 6 d´octubre de 1934.

De vicari al Morell s´hostatjava a casa de Mn. Josep Mañé. Uns dies abans de la revolta es va anar a acomiadar dels seus familiars a Cervià i, pressentint la persecució religiosa, els va dir: «Jo seré el primer a morir.»

El dia 21 de juliol de 1936, en veure com la revolta s´agreujava per moments, amb el rector i Mn. Mañé van anar a retirar el Santíssim Sagrament, i els tres es van quedar ja a casa de Mn. Mañé.

Al cap de pocs dies, en saber que a Reus s´incendiaven les esglésies i els convents i es començava a assassinar els sacerdots, van determinar sumir les Sagrades Espècies. A la vegada, el Comitè local els obligava a refugiar-se al mas de Mestre. Abans, però, van sorprendre Mn. Miquel Rué agenollat davant el Santíssim i plorant. Quan es va aixecar els va dir: «Hem de saber defensar la nostra fe; si ens maten serem màrtirs de la nostra santa causa.» El dia 17 d´agost van ser detinguts els tres i, com hem dit abans, martiritzats a la riera de Maspujols.

Aquesta entrada ha esta publicada en Causa de Tarragona. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.