Josep Maria Sancho Toda, prevere

El servent de Déu mossèn Josep M. Sancho Toda va néixer a la Torre de Fontaubella el dia 20 de març de 1909 i al dia següent era batejat.

A la seva infància ja es distingia dirigint el sant rosari a la seva Parròquia i ajudant la missa, quan només tenia sis anys. Als nou anys va entrar al Seminari de Tarragona després de vèncer moltes dificultats materials. Sempre va obtenir òptimes qualificacions en els estudis. Va ser ordenat prevere el dia 20 de desembre de 1931.

Va ser vicari d´Arbeca, de Vilallonga i de Falset. També va exercir el ministeri a la Parròquia de Sant Francesc de Tarragona. Va portar una vida d´activitat apostòlica. Una nota característica d´ell era el somriure sempre a flor de llavis, expressió d´una ànima angelical.

Va exercir l´apostolat especialment a la catequesi infantil. Va ser director i mestre de l´escola parroquial, guanyant-se la simpatia dels seus alumnes, que encara avui dia guarden un grat record dels seus ensenyaments.

Era molt estudiós i d´una vida interior senzilla i sense complicacions. Molt devot de l´eucaristia. D´una gran humilitat, i sempre obedient al seu rector, sentia i vivia el seu apostolat.

Igualment que el seu company vicari, Mn. Ramon Martí, va acompanyar el seu arxiprest, Mn. Nogués, fins obtenir la corona del martiri el dia 12 d´agost de 1936.

Aquesta entrada ha esta publicada en Causa de Tarragona. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.