Josep Mañé March, prevere

El servent de Déu Josep Mañé March, fill dels esposos Francesc i Margarida, va néixer al Morell (Tarragonès) el dia 28 d´octubre de 1866. Va ser batejat l´endemà del seu naixement, i confirmat l´any 1878. Va ser ordenat prevere a les témpores de Pentecosta de 1892.

Era beneficiat-vicari del Morell, el seu poble natal. També va ser ecònom de la Parròquia de l´Albiol. Es va distingir per la fidelitat en el compliment dels seus deures sacerdotals, amb una visió sobrenatural en la seva actuació. Era humil i pietós, especialment en la celebració de l´eucaristia.

Defugia sempre la crítica i era molt caritatiu envers els pobres i els malalts.

En esclatar la revolta de 1936 va acollir a casa seva el seu rector, Mn. Magí Civit, i el vicari, Mn. Miquel Rué. Els tres feien vida de comunitat.

Per ordre del Comitè local es van traslladar al mas de Mestre, amb la promesa que no els havia de passar res. Aquí, el 17 d´agost del 36, van ser detinguts els tres, i, lligats, els van obligar a pujar en dos cotxes fins a la carretera d´Alcolea, a l´indret de la riera de Maspujols, on van ser martiritzats. Van ser enterrats a la fossa comuna de Reus.

Aquesta entrada ha esta publicada en Causa de Tarragona. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.