Francesc Vives Antich, prevere

El servent de Déu Francesc Vives Antich, fill dels esposos Josep i Marina, va néixer a Valls (Alt Camp) el dia 22 de març de 1876. Va ser batejat a la parròquia de Sant Joan Baptista de Valls el 25 de març de 1876. Va rebre l´orde del presbiterat el 21 de maig de 1900.

L´any 1915 va ser nomenat regent de Belianes.

Ecònom de la parròquia de Creixell en esclatar la revolta del 36, va ser martiritzat juntament amb Mn. Pau Bertran Mercadé.

Els dos servents de Déu es van distingir per la seva pietat, humilitat i caritat, i pel seu gran zel sacerdotal. Mn. Francesc Vives posava un gran interès en l´ensenyament de la doctrina cristiana a tots els infants.

L´any 1940, un cop acabada la guerra civil, les despulles mortals dels dos humils servents de Déu van ser reconegudes i, després de ser exhumades del cementiri de la vila de Torredembarra, on havien estat enterrats, van ser traslladades al cementiri de la vila de Creixell, en la qual un havia nascut i l´altre havia estat rector.

Aquesta entrada ha esta publicada en Causa de Tarragona. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.