La Passió de Sant Fructuós

Associació Cultural Sant Fructuós es constitueix amb l´objectiu de potenciar el coneixement de la Passio Fructuosi (Actes Martirials del bisbe de Tàrraco Fructuós i els seus diaques Auguri i Eulogi, protomàrtirs hispànics) per fer comprendre millor les arrels cristianes de l´Església Tarraconense, el patrimoni arqueològic paleocristià de Tàrraco i la història del nostre país. El bisbe Fructuós i els seus diaques foren cremats vius a l´amfiteatre de Tarragona el 21 de gener de l´any 259 sota la persecució dels emperadors Valerià i Gal·liè. La Passio Fructuosi ens narra el procés martirial d´aquests clergues, des de la seva detenció per ordre del governador de la Hispània Citerior, fins al seu martiri i glorificació. D´autoria anònima, el nucli fonamental de la Passio devia ser redactat entre la segona meitat del s. III i els inicis del s. IV. Així doncs és el document literari martirial més antic de la Península Ibèrica.

La Passió de Sant Fructuós d´Andreu Muñoz Melgar transcriu en llenguatge teatral aquests preuat document i es representa, des de l´any 1990, a l´amfiteatre romà de Tarragona. La representació teatral esta organitzada per l´Associació Cultural Sant Fructuós amb la col·laboració de la Schola Cantorum i Orquestra dels Amics de la Catedral de Tarragona.

Amb motiu de les beatificacions dels màrtirs del segle XX a Espanya, aquesta representació s´oferirà a la Tarraco Arena Plaça (TAP), el dia 12 d´octubre, dissabte, dues sessions, una a les 18.30 h i a les 22.00 h.

Entrades a la venda a través del portal tarracoticket, www.tarracoticket.cat, a un preu de 5 euros. Les reserves per grups s´han de tramitar al telèfon 608 668 773.

Si desitgeu visualitzar imatges de La Passió de Sant Fructuós amb el text original de les Actes Martirials, accediu a aquest vídeo:

Aquesta entrada ha esta publicada en Representació teatral de la Passió de Sant Fructuós. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.