3. Pretori i Circ

El Circ era l´edifici destinat a les curses de cavalls i carros i estava situat entre la Via Augusta i el fòrum de la província. Tenia una forma allargada amb uns 325 metres de longitud i fins a 115 d´ample, i es calcula que tenia una capacitat de 30.000 espectadors. El circ de Tarragona es va construir el segle I i té la particularitat d´estar situat dins la ciutat, per la qual cosa té algunes característiques arquitectòniques especials. Està considerat entre els circs més ben conservats d´Occident, tot i que part de la seva estructura continua oculta sota vells edificis del segle XIX. El Pretori és una torre d´època romana que allotjava les escales que permetien el pas de la ciutat baixa fins al fòrum provincial a través del circ, amb el qual està comunicat per passadissos subterranis. És un dels angles del gran rectangle de la plaça del Fòrum Provincial. Al segle XVI es va convertir en el palau dels reis de la corona catalanoaragonesa i posteriorment en presó.

Aquesta entrada ha esta publicada en Tarragona en un dia. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.