2. Catedral

Catedral, dedicada a Santa Tecla, està situada aproximadament al mateix lloc que el temple romà. El Fòrum Provincial, seu de l´administració pública de la província Tarraconense del segle I dC., s´estructurava en dues places a diferents alçades; la superior (recinte de culte) estava envoltada d´un pòrtic del qual queden notables restes al claustre de la Catedral. En posició axial, s´aixecava una aula, que s´ha identificat com la cel·la d´un grandiós temple de culte a l´emperador. La Catedral es començà a construir el segle XII en estil romànic, es continuà en gòtic i es consagrà el 1331, però quedà inacabada a causa de la Pesta Negra. La seva façana, amb la gran portalada i la rosassa, és una de les imatges més emblemàtiques de la ciutat.

Aquesta entrada ha esta publicada en Tarragona en un dia. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.