1. Passeig Arqueològic

Al segle II aC es va dotar Tàrraco d´una gran muralla que delimitava el perímetre urbà. La seva longitud era d´uns 3.500 m, dels quals se´n conserven actualment 1.100, que envolten el casc antic. Les muralles són la construcció arquitectònica romana més antiga de totes les conservades fora d´Itàlia. Entre els segles XVI i XVIII es van reforçar amb baluards, la falsa braga i els fortins exteriors, per tal d´adaptar les defenses de Tarragona a l´artilleria. El Passeig Arqueològic circula entre la muralla romana i la falsa braga moderna, entre jardins i poesies romàntiques i explicacions històriques. Destaquen la torre de l´Arquebisbe, amb notables reformes medievals, i la de Minerva, que conté l´escultura i la inscripció romanes més antigues de la Península Ibèrica.

Aquesta entrada ha esta publicada en Tarragona en un dia. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.